Трябва да се работи в 17 сектора, за да се стигне

...
Трябва да се работи в 17 сектора, за да се стигне
Коментари Харесай

Адвокат Елица Буенова: Трябва да се работи в 17 сектора за противодействие на войната по пътищата 

Трябва да се работи в 17 бранша, за да се стигне до някакъв краен резултат, който да е позитивен, с цел да се противодейства на войната по пътищата у нас. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " юрист Елица Буенова, която е експерт по тежки ПТП-та.

" Едно от най-важните неща е оправяне на пътната инфраструктура. Нямам поради преасфалтиране на пътищата, тъй като това е доста мъчно. Имам поради оправяне на пътните знаци и маркировката. Елементарни неща, един пътен знак с неговата стойка е 100 лева Всички знаем какъв брой некачествени пътни знаци и какъв брой некачествена маркировка има. Ще ви дам образец с едно ПТП, при което има съответно условие на какво разстояние преди острия завой би трябвало да бъде подложен предупредителния знак. Това разстояние не е спазено и вещото лице споделя, че причина за ПТП е фактът, че подсъдимият не е бил предизвестен навреме за заплахата. И сега, в който е видял пътния знак, досега, в който е навлязъл в завоя, не е имал време да понижи задоволително скоростта. И това нещо коства два човешки живота. Елементарен образец ", обърна внимание юрист Буенова.

По думите й другият образец е неправилната маркировка при изпреварване: " Има на доста места подвеждаща маркировка, не че хората погрешно изпреварват, само че доста неопитни водачи се доверяват на маркировката. Масово по пътищата на страната ни маркировка, която позволява изпреварване тук-там, нямаме никаква видимост. Има смешни пътни знаци, спорни между тях, във Facebook е цялостно с такива фотоси. Миналата седмица пътувах и видях ремонтиран сектор, върху прекратена линия поставена непрекъсната линия, обаче не можеш да схванеш прекратена ли е, или не е прекратена. Какво в действителност е това, което те желаят да покажат. Защото едната е избеляла, другата доста неприятно сложена и не излиза наяве коя от двете би трябвало да следва ", изясни Елица Буенова.

Тя добави, че товарните камиони би трябвало да бъдат глобени и като цяло спрени: " Защото те унищожават пътната инфраструктура. Не стига, че толкоз са ни некачествени пътищата, само че и на всичкото от горната страна имаме и тези камиони. Трябва да имаме въведено образование за справяне в рискови обстановки. Голяма част от аргументите за пътнотранспортните катастрофи е това, че почтеният лидер и този, който е предизвикал ПТП не знаят по какъв начин да реагират в създалата се обстановка. Имаме обстановка на пътя, доста от тях се панират и не знаят по какъв начин да реагират съответно. Не знаят по какъв начин да овладеят автомобила, не знаят по какъв начин да предотвратят удара. И доста постоянно почтеният е можел да предотврати по някакъв метод обстановката ", разяснява още експертът по тежки ПТП-та
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР